2013. március 19., kedd

Hogy miért?

Mert ez egy jó ötlet, kár volna ha feledésbe merülne, emellé jó kis ujjgyakorlat, és jó példa lehet, hogy a piaci szereplők felkapják a fejüket, és minél több hasonló szoftver születhessen, természetesen jobbnál jobb minőségben.

Mi is ez?

A tervek szerint egy olyan desktopra (asztali operációs rendszerre) készült raktárkezelő szoftver, amely a ma piacon lévő egyik legjobb open-source webáruház motorral, a Prestashoppal szoros együttműködésben segíti a kisker értékesítést, megspórolva a dupla adminisztrációt, és kiküszöbölve a webes felületek nehézkes adatbevitelét.

Hogyan lesz elérhető?

Ez még nem körvonalazódott. A legkézenfekvőbb gondolat, hogy valamiféle előfizetéses rendszerben, így a platform változásainak követése biztosított lehet a bevételekből. Minden esetre javaslatokra nyitott vagyok. :)

Nagyon jó! És mikor használhatom?

Ez még a jövő zenéje. A projekt elindult, vele párhuzamosan pedig ez a blog is. Minden fejlemény meg fog jelenni ezen a blogon.
Ez több célt is szolgál.
Először is azt, hogy az érdeklődők ne várjanak hiába, lássák hogy épp milyen fázisban van a munka, tekintve, hogy ez egy hobbi projekt, a fejlődés talán nem lesz olyan látványos és gyors, mint egy finanszírozott projekt esetében.
Továbbá azt is, hogy ötleteket adhassatok, amik vagy bekerülnek a projektbe, vagy nem. :)
Nem utolsó sorban pedig a kivitelezés során bizonyosan mélyebben is meg fogom ismerni a Prestashop működését, így egy kisebb tudásbázis is keletkezni fog, amit szintén szeretnék itt publikálni, hátha valaki hasznára válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése